Değerler Eğitimi
Anasayfa/ Eğitim-Öğretim/ Değerler Eğitimi

Değerlerimiz; toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası ve hayatımıza yön veren davranışların bütünüdür. Bu nedenle kaliteli bir okul öncesi eğitim programında akademik becerilerin yanı sıra toplumsal değerlere de yer verilmelidir.

Çocukların kişilik gelişimlerinin büyük bir bölümünün tamamlandığı bu dönemde sahip olacakları milli, manevi ve ahlaki değerlerin, onların topluma faydalı olmaları ile doğru orantılı olduğunun bilincinde olarak, Mavigün anaokulu  öğrencilerini akademik anlamda yetiştirmekle kalmayıp, onları hayata en güzel şekilde hazırlamak felsefesini benimsemiştir. Okullarımızda öğrencilerimize; örnek olay, drama, oyun, hikâye ve toplumsal konular yardımıyla;

•  Saygı,
  •  Dürüstlük,
  •  Şiddetten kaçınma,
  •  Hoşgörü,
  •  Yardımseverlik,
  •  Paylaşma gibi çeşitli konuları ele alan değerler eğitimi verilmekte ve birçok davranışı küçük yaşta öğrenip hayatlarına geçirmeleri sağlanmaktadır.

Ayrıca çocuklarımız değerlerimizin kazanımına ilk sosyal kurum olan aile ortamında başladığından aile-okul işbirliği ve paylaşım çalışmaları kurumumuzca önemsenmektedir.

YUKARI